Hiking & Biking

Pot traminca

Radenci – Boračeva – Janžev Vrh – Kobilščak – Radenski Vrh – Kapelski Vrh – Zgornji Kocjan – Hrašenski Vrh – Zasadi – Bučečovci – Vučja vas – Hrastje-Mota – Turjanci – Radenci

Popeljite se po poti dobre kapljice – tiste iz slatinskega izvira z zdravilnimi učinki in tiste iz grozdja, »od sonca razvajenega«, kot pravijo domačini. Rimljani so nekdaj na tukajšnjih trgih slavili boga vina, Bachusa, se lepotičili v naravnih izvirih in s polnimi pljuči zajemali odličen zrak. Naj bodo ti mojstri uživanja življenja naš navdih.

Pokrajina ob Muri je poznana kot ravnica, a ni vedno tako. Kapelski vrh v Radgonsko-Kapelskih goricah se dviga 312 m visoko, za njim pa ne zaostajajo veliko niti sosednji vrhovi.

Pot je primerna zlasti za cestne kolesarje in individualne kolesarske navdušence.

OPIS POTI:
Od Radencev vas pot popelje čez ljubke vrhove do znamenitega Kapelskega Vrha, kjer se vam bo vzpon poplačal s čudovitim razgledom po vsem Pomurju. Nekaj umirjene ravnice boste doživeli v vožnji čez polja do kraja Hrastje –Mota, na poti pa boste morda uzrli veličastne labode. Ljubitelji vinske kapljice se boste lahko ustavili pri katerem od številnih lokalnih vinotočev, med drugim cenjene lokalne kapljice, Traminca.

ZANIMIVOSTI:
Radenci premorejo pravo naravno bogastvo slatinskih izvirov in njihova znamka treh src sega daleč preko slovenskih meja.

Zdravilišče s skoraj 130-letno tradicijo nudi zdravilno razvajanje in veliko možnosti aktivnega preživljanja prostega časa.

Kapelo krasijo nasadi vinogradov, sadovnjaki in dih jemajoč razgled po vsem Pomurju. Vse to pa je nekaj, kar so cenili obiskovalci že v preteklosti. V bližnjem Zgornjem Kocjanu naj bi namreč stal Atilov grad, ki naj bi po nekaterih zgodovinskih zapisih imel tu svoj tabor. Kapelski Vrh je izjemno priljubljena izletniška točka, na najvišji točki (312 m) pa stoji župnijska cerkev sv.Magdalene.

LOKALNE POVEZAVE:
Kapelska pot poteka delno po trasi Murske kolesarske poti (Radenci – Bučečovci).


Kolesarska pot Hiking & Biking - powered by Bikemap 

Praktične informacije
Dolžina: 23,6 km
Izhodišče: Radenci
Konec: Radenci
Težavnost: srednje zahtevna
Podlaga: asfalt
Skupni vzpon: 170 m
Datoteke za shranjevanje (gps, kml)
CZR CZR CZR
Projektni partnerji
RSS/HTML izvoz


Povezava do lastne CSS datoteke (opcija):